tisdag, juni 27, 2006

Mycket intressanta saker som diskuterades på nyheterna idag ang. äldreomsorgen. I stort sett alla tillfrågade tycker att det är jobbigt att det är så mycket olika personal från hemtjänsten som kommer, nä hä, var det något nytt?
Maten, inte särskilt populär på alla ställen, nähä, skulle du vilja ha en plastlåda med mat ställt på bordet, som kanske hinner kallna innan du kommer till bordet, tänk själva, kall potatis, sås med skinn på och en fisk med blöt panering, inte blir jag hungrig iallafall. Visst jag vet att det inte realistiskt att alla ska få hemmalagad mat i sitt kök var dag, men det kanske finns någon som sitter där ute med värsta förslaget? :-)

Kan man inte fixa så att de som bor hemma får komma till ett kök på något bra ställe, hjälpas åt att laga mat och sedan äta tillsammans? Visst, kanske inte genomförbart varje dag, men jag tror att det hade räckt med 1-2 ggr. i veckan, man ska orka oxå :)
Då får man laga maten själv, man känner doften, man får umgås med andra och man får komma ut iallafall 1-2 ggr. i veckan.


(pressmeddelande från Sveriges pensionärsförbund 27/6-06)

1 Comments:

At 12:16 fm, Anonymous Anonym said...

Stöd Demensförbundets protest mot att larm kan ersätta personal!

http://www.demensforbundet.se/nyhetsmotor/site/view_article3.asp?idarticle=218

 

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com Bloggtoppen.se free web stats