tisdag, januari 10, 2006

Ett problem med flera olika chefer där ingen har någon egentlig "makt" är att flera saker hamnar mellan stolarna. Att ingen riktigt vill ta tag i obekväma situationer, är något jag tror att flera med mig har upplevt. Personalfrågan tex. Är det något som inte fungerar i gruppen så kan det ta låång tid innan det görs något åt. På vägen till lösning har vi grupperingar, osämja, i extrema fall kan det gå så långt att folk slutar eller blir sjukskriva på kuppen.

Detta är ett arbetsmiljöproblem. Vanligare än man tror. Det ska inte behöva gå så här långt!
Ingen ska behöva känna att man mår dåligt av att gå till jobbet & att inget görs åt det.

Hade det funkat som på en vanlig arbetsplats så vill jag tro att det hade gått annorlunda till.
Visst så är det svårt att sparka en person, tur är väl det, men hur är det inom kommunen? Är det någon som känner någon som blivit sparkad från kommunen? Det klart är det ont om pengar så får folk gå. Annars då? Då blir man omplacerad eller så får man en varning.
Precis som i skolan så är det den mobbade som får flytta på sig. Problemet är inte löst här.
Jag anser att många av våra chefer har skyddslappar för ögonen och saknar stake!

3 Comments:

At 12:06 fm, Anonymous Anonym said...

"Feghet" är väl aldrig bra... inte i någon form. Det värsta är väl att det inte är samma sak att vara en bra chef som att vara en bra ledare. Fast man önskar att det vore så... Den bra chefen med den goda förmågan att leda sin grupp... :(

 
At 6:32 em, Anonymous Anonym said...

Är det inte lustigt hur vi använder oss av uttrycket ”en vanlig arbetsplats” när vi jämför våra egna tillkortakommanden med det exemplariska? På ”en vanlig arbetsplats”där råder minsann ordning och reda, där arbetar duktiga chefer, där arbetar engagerade medarbetare etc.

Många talar om den, längtar till den, jämför sig med den och framhäver den i positiv bemärkelse. Men var ligger den egentligen? I vår drömvärld?

Eftersom min arbetsplats tillhör en ”extremt ovanlig” sort, som f.ö. mycket väl stämmer in på beskrivningen av din egen arbetsplats, så undrar jag om någon vet adressen till den ”vanliga arbetsplatsen”. Meddela gärna. Finns där också ett ledigt jobb så är det ännu intressantare.

 
At 9:08 em, Anonymous Anonym said...

Hej vårdbiträde!
Du har rätt - chefer och kommunalpolitiker har skygglappar både för ögon och öron.

 

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com Bloggtoppen.se free web stats