torsdag, april 13, 2006

Näst på tur är moderaterna . Vad tycker de om hälso och sjukvård. Det finns ytterligare ett stycke om äldreomsorgen.
"Hälso- och sjukvård
Den obligatoriska hälsoförsäkring vi föreslår skulle omfatta alla, oavsett betalningsförmåga eller hälsotillstånd. Våra reformer kommer först och främst att innebära att människor får bättre vård och mindre väntan. Väntan innebär mycket lidande och oro. Det är heller inte så att man sparar pengar genom att låta människor stå i kö. Tvärtom är köer ett samhällsekonomiskt slöseri av stora mått.
Vi vill släppa fram fler privata alternativ i vården för att skapa bättre och effektivare vård samt bättre arbetsmiljö och villkor åt personalen. En ökad mångfald och konkurrens ger stora välfärdsvinster, inte bara genom ökad tillgänglighet och kvalitet utan också därför att resurser frigörs genom ett bättre resursutnyttjande.
Om vi skall klara de krav som framtiden ställer på sjukvården, måste de stela ineffektiva system som idag skapar köer och hindrar sjukvårdspersonalen i deras utveckling reformeras. En kunnig, kompetent och engagerad personal är vårdens största tillgång. Våra reformer kan göra sjukvården till en viktig del i den nya ekonomin. Vi vill byta perspektiv från kostnad till resursskapande. Sjukvården är högteknologisk, forskningsintensiv, kompetensrik och har en mycket stor andel välutbildad personal."
Texten är hämtad från www. moderat.se

BlogRankers.com Bloggtoppen.se free web stats