torsdag, april 06, 2006

Nu är det inte långt kvar till ett nytt riksdagsval. Jag hade tänkt att framöver presentera lite av det som de olika partierna skiver om sjukvård och äldreomsorgen, hade varit intressant med en diskussion. Ska förhålla mig partipoliskt obunden, valet på ordningen av partier sker i storleksordning (eller vad man ska kalla det :)

Först ut blir Socialdemokraterna.

"Vad gör ni för de äldre?
Varje år får fler och fler svenskar möjlighet att uppleva sin hundraårsdag. Vi lever friskare, och vi blir allt äldre. Det är en fantastisk utveckling. Fler kan njuta av många friska år även efter pensioneringen. Att livslängden i Sverige är bland de längsta i världen är ett kvitto på Sveriges välstånd och våra medvetna satsningar på en välfärd för alla.
Sverige ska bli världens bästa land att åldras i! De kommande tio åren vill vi därför satsa tio nya miljarder på äldreomsorgen. Bland annat handlar det om att alla ska ha rätt till ett bra boende. De som vill och kan ska – så långt det är möjligt – ha rätt att bo kvar hemma. Men när man behöver det ska man känna sig säker på att det finns plats på ett särskilt boende eller på ett servicehus. Vi vill också införa en PAR-BO-garanti i äldreomsorgen, så att par ska veta att de inte behöver skiljas åt när sjukdom slår till. Äldre med små ekonomiska marginaler ska också kunna få bidrag med upp till 93 procent av hyreskostnaden.
Det handlar också om att omvårdnaden om de som är sjuka ska förbättras och att det ska finnas verksamheter och lokaler där man kan träffas. Stödet till anhöriga ska också byggas ut."

www.socialdemokraterna.se

BlogRankers.com Bloggtoppen.se free web stats