söndag, november 19, 2006

Jaha, den nya arbetstidslagen... hade kunnat skriva en hel blogg kring detta ämne...
Först när ja hörde talas om det för några år sen så tyckte ja att "jaa det verkar väl bra.." Men nu när jag blivit mer insatt än innan tycker jag att det är helt åt *******. Visst, till mesta del handlar det väl om att jag som timvikarie kan glömma mina tider efter årsskiftet. Ordinarie personal får gå ner i tid eftersom man inte kan fixa det schemamässigt att följa lagen på annat sätt.
Tack så mycket! Här fick ja va glad ett par månader över ny arbetsplats och högre lön... kanske dags att byta yrke helt och hållet!
För övrigt undrar ja vart man ska klaga?! "Hello EU people,..." Hade jag skrivit ett mail så hade nog hela EU-direktivet ändrats, eller va tror ni? ;)

Media har en tid innan valdebatten höjt upp frågan om att subventioneringen av hushållsnära tjänster skulle skapa en kvinnofälla, man hade ofta lokalvårdare som exempel, men då kan man lika gärna dra ett likhetstecken mellan vårdpersonal (oftast kvinnor) och låglönejobb, eftersom vi tjänar ungefär samma. Dags för en förändring för oss som bidrar till att vård och omsorg fungerar i det här landet.

Ja, det kanske får bli en svetsutbildning iallafall.

3 Comments:

At 6:46 em, Anonymous Anonym said...

Det är åt h-e att folk som sliter i vården o som delar dina värderingar tvingas att byta yrkesbana pga usla löner o vidriga arbetstider!!!!Det är människor som du som verkligen behövs i vården!!!!

 
At 10:37 em, Anonymous Anonym said...

Du visste ju precis hur lönerna är. Varför utbildade du dig till undersköterska om du tycket det är för dåligt betalt? Dessutom, så dåligt är det inte. Undersköterskor med heltidstjänst och några års erfarenhet kan lätt tjäna upp mot 19000 i månaden.

 
At 5:07 em, Blogger Vårdbiträdet said...

Anonym: Visst så har du rätt, men när jag valde utbildning så handlade det inte om pengar i första hand, uppenbarligen :) Man väljer att jobba inom vården av andra orsaker, men får man för den sakens skull inte klaga på lönen??

 

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com Bloggtoppen.se free web stats