fredag, augusti 12, 2005

Löner del 1

Detta infekterade ämne som jag knappt orkar skriva om, detta är något annat som också retar gallfeber på mig. Har även jobbat lite extra på en fabrik,för att drygaa ut min kassa, där har jag haft 115 kr/tim. från dag ett. På mitt tredje jobb har jag varit i snart 5 år. Har en lön på 97 kr INKLUSIVE semesterersättning, på 12% tror jag att det är. Inom kommunen har det ingen betydelse hur länge du har jobbat som vikarie eller hur gammal du är; där dras alla över en kant. Sen är jag värdelös på att löneförhandla. Hur gör man. Jag är inte blyg i vanliga fall, men som många andra kvinnor tror jag mig inte vara värd mer än nån annan när jag väl sitter där hos chefen..

Valde helt enkelt fel branch. Fan, det gjorde jag verkligen, kolla arbetstiderna. Där är det 7-16 som gäller, med flexmöjlighet att sluta 11 på fredagar. Då har man ju en chans att få en rutin på livet. Och INGA helger... Pappa, kan inte du lära mig och svetsa?

3 Comments:

At 9:49 fm, Anonymous Anonym said...

Ja, vården är inte bra betalt, skamligt är vad det är faktiskt!

 
At 10:03 em, Anonymous Anonym said...

Jag har jobbat som sjuksköterska i drygt 7 år och har en timlön på ca 110 kronor... 3 års universitetsstudier. Vidareutbildad inom kardiologi. Jämförelsevis så är din lön inte så kass...

 
At 7:33 em, Blogger Vårdbiträdet said...

Syater yster: Det är väl just detta som är ett problem, fastän att man har, i ditt fall, lång erfarenhet och en vidareutbilning så genererar inte detta så värst mycket mer i plånboken. Att få personalen att specialisera sig på något kan vara svårt då man utöver det ovanstående, kan få en studieskuld ovanpå detta. Om man inte får det via jobbet så klart. Det som kan driva personalen som är kvar är den personliga utvecklingen och viljan att "klättra", eller vad man kan säga.

 

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com Bloggtoppen.se free web stats