söndag, augusti 28, 2005

Väntar på att politikerna ska börja prata om vad de vill med sjukvården. Inte bara vad det gäller sjukersättningen. Det är bara ett år kvar till valet och jag är nyfiken på vad det finns för planer inom de olika partierna. Som det är nu ligger mycket krut på eventuella bidragsfuskare.
Målet, i allafall i en del kommuner, verkar vara att fler ska ha möjlighet att bo hemma, att man drar in på sjukhem/äldreboende. Detta har gjort att fler och fler anhöriga tar över mycket, är det för att det inte finns några alternativ eller för att de ser det som den bästa lösningen? Hur ska dessa anhörigvårdare kompenseras? Ska de kompenseras? Kommer växelvården* utökas? Kommer hemtjänsten genomgå någon förändring då belastningen förändrats?
Några av de frågor som jag tycker är intressanta idag. Får väl ta en dag att sätta mig ner och läsa programmen.



*växelvård = form av korttidsboende där vårdtagarna bor i kortare omgångar för att avlasta anhöriga.

1 Comments:

At 12:12 fm, Anonymous Anonym said...

Hej vårdbiträde!
Hittills har jag inte hört talas om någon växelvård som varit bra. Avlastning blir en belastning, då man inser att den äldre inte har det bra på korttidsboendet. Kan det fungera bra? Har någon några bra exempel? Inte heller verkar det särskilt bra att spränga in diverse växelvård med permanentboende. Det blir som ett lager - objekt in och ut.

 

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com Bloggtoppen.se free web stats